Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lasagne van wilde champignons prei en truffels op tafel.
- Kook de blaadjes lasagne zoals op de verpakking aangegeven.
- Maak een bechamelsaus met bloem, boter, melk, zout en peper. Laat de saus minstens 20 minuten zachtjes koken om de bloemsmaak te laten verdwijnen en om de saus vloeibaarder te maken. Breng op smaak met de helft van de kaas en nootmuskaat.
- Stoof de geborstelde champignons in een klontje boter op hoog vuur en breng op smaak met peper. Stoof de dun gesneden prei in een klontje boter gedurende 5 minuten op niet te hoog vuur. De prei mag nog een beetje krokant blijven.
- Vorm de lasagne in een ovenschotel. Begin met een laag pasta, bechamelsaus en schep de helft van de champignons erover. Bestrooi met de helft van de peterselie en een beetje zout. Herhaal deze stap nog drie keer.
- Eindig met een laag pasta en bestrijk met de overgebleven saus. Strooi de overgebleven kaas op de lasagne en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Versier met snippers truffels. Breng indien mogelijk de champignons op smaak met enkele druppels truffelolie.