Paella a la petra

Paella a la petra

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je een heerlijk paella a la Petra met kip, ham, mosselen en garnalen. Bereid met saffraan, TOQUE tomatenblokjes en een vleugje sherry. Deze klassieker uit de Spaanse keuken staat garant voor een smaakvol en feestelijk gerecht. Perfect voor elke gelegenheid!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Paella a la petra op tafel.

  1. Week saffraandraadjes in warm water. Plet en hak ze indien nodig fijn met een vijzel.
  2. Pel en snipper ui en knoflook. Snijd paprika en sperziebonen in kleine stukjes. Snijd ham, surimisticks en kipfilet in stukjes.
  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak de kip in 5 minuten gaar en bruin. Voeg de hamreepjes toe en bak nog 1 minuut mee. Haal uit de pan.
  4. Bak de ui in het overgebleven vet gedurende 3 minuten. Voeg knoflook en paprika toe en bak al roerend gedurende 1 minuut mee. Voeg de rest van de olie toe.
  5. Bak de rijst al omscheppend gedurende 3 minuten. Verkruimel de kippenbouillontabletten erboven. Voeg sherry, saffraan met weekwater, paprikapoeder, tomatenblokjes met sap en sperziebonen toe. Meng alles goed.
  6. Voeg 0,75 liter water toe en breng alles aan de kook. Voeg na 10 minuten de doperwten toe. Voeg indien nodig nog wat water toe. Na nogmaals 10 minuten is alle vocht opgenomen en is de paella bijna klaar.
  7. Voeg nu de surimisticks toe. Schep het grootste deel van de mosselen en garnalen samen met de kip en ham door de paella. Verdeel een deel van de mosselen en garnalen als garnering over de paella.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst