- 12 Tongfilet
- 250 g Knolselderij
- 1 el Jumbo Dille Vers 15g
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tongrolletjes met dille-roomsaus op tafel.
- Doe 1 preiwit, 1 ui, 2 wortelen, 250g knolselder en de peperkorrels in een kom, voeg het zakje court-bouillon toe en overgiet met 2 liter water. Breng aan de kook, draai het vuur uit en laat minstens 2 uur "trekken". Dit kan eventueel een dag van tevoren gebeuren.
- Maak een mooie gladde roux met boter, bloem en een deel van de bouillon. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de room, citroensap en de verse dille. Voeg een paar kleine klontjes roomboter toe om de saus mooi glanzend te maken.
- Kook de andere helft van de knolselder gaar in de melk en houd hem warm.
- Kook 4 porties aardappelen gaar.
- Stoof de julienne van wortel en prei beetgaar in boter.
- Maak een puree met de aardappelen, knolselder en de melk. Voeg een snufje nootmuskaat toe.
- Kruid de tongfilets en rol ze op, steek vast met een prikkertje. Pocheer de tongrolletjes in de resterende bouillon gedurende ongeveer 5 tot 8 minuten, afhankelijk van de grootte.