- 2 Pastinaak
- 200 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pastinaak met aardappel gratin op tafel.
- Schil de aardappelen en rasp ze grof met de keukenmachine. Schil de pastinaken en rasp ze ook grof. Snijd de pecorinokaas in kleine stukjes.
- Meng de aardappelen met de pastinaak en ongeveer 2/3 van de walnoten en ongeveer 100 gram pecorinokaas.
- Verdeel het mengsel van aardappelen, pastinaak en kaas over de springvorm.
- Klop het ei los met de crème fraîche. Breng het mengsel op smaak met de peper, zout en bieslook en giet over de aardappelen.
- Meng het overgebleven deel van de pecorinokaas met de achtergehouden walnoten en strooi dit over de aardappelen.
- Bak de aardappelgratin in 50 minuten op 200 graden gaar. Als de bovenkant nog niet bruin is, zet de oven dan de laatste paar minuten op de grillstand voor een bruin korstje.