Een waanzinnige chocolade ricottataart

Een waanzinnige chocolade ricottataart

Smulweb imageSmulweb

Deze chocolade ricottataart is een must-have dessert! Maak het deeg, klop de ricotta vulling en bak de taart goudbruin in de oven. Serveer met een vleugje poedersuiker en geniet van elke rijke hap.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Een waanzinnige chocolade ricottataart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe het deeg, de bloem met zout en de boter in een grote kom en wrijf met de vingertoppen door elkaar, zodat een kruimelig mengsel ontstaat.
  3. Meng het ei met 3 el ijskoud water en de suiker. Kneed het deeg licht, zodat het kruimelig blijft. Vorm er een bal van, verpak die in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  4. Laat voor de vulling de ricotta uitlekken in een zeef. Doe vervolgens in een kom en klop er met een lepel geleidelijk de suiker en eieren door. Roer de citrusrap en het sap erdoor. Schep achtereenvolgens de amandelen, citroenschillen, het vanille-extract en de geraspte chocolade erdoor en roer steeds tot ieder toegevoegd ingrediënt er goed door is gewerkt. Laat dit mengsel goed koud worden in de koelkast.
  5. Neem het deeg uit de koelkast, rol het op een goed met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap en bekleed hiermee een taartvorm van 25 cm doorsnee. Snijd overtollig deeg langs de randen weg en bewaar dit om de bovenkant mee te versieren.
  6. Schep de ricotta vulling in de deegbodem en strijk de bovenkant glad. Rol het eventueel resterende deeg uit en snijd hiervan reepjes van ca. 2.5 cm breed. Leg ze kruiselings over de taart.
  7. Bak de taart 45-50 minuten in de oven, tot deze lichtbruin van kleur is.
  8. Laat de taart afkoelen en bestuif met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Chocolade maken