Zalm met honing-saffraansaus

Zalm met honing-saffraansaus

Smulweb imageSmulweb

Een zalm voor de fijnproevers: zacht gebakken en afgetopt met een honing-saffraansaus. Heerlijk in trek op elk gerechtenmenu. Een smaaksensatie die je beslist moet proberen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalm met honing-saffraansaus op tafel.

  1. Hak de sjalotjes heel fijn.
  2. Laat op een halfhoog vuur in een sauspan de boter smelten. Voeg de sjalotjes toe en fruit ze aan.
  3. Blus af met de wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de visbouillon toe en laat deze 5 minuten inkoken.
  4. Zeef dit vocht in een nieuwe sauspan en voeg op een half hoog vuur de room, honing en saffraan toe. Laat dit onder af en toe roeren op een matig vuur indikken tot er een mooie gele saus ontstaat.
  5. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak ze in wat boter tot ze rosé zijn.
eet smakelijk