Fritto misto

Fritto misto

Smulweb imageSmulweb

Met deze fritto misto van zeebaars, garnalen en frutti di mare waan je je even in Italie. De vis wordt met een flinterdun laagje bloem bedekt en goudbruin gefrituurd. Serveer met partjes citroen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4000 g Snoekbaarfilet

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Fritto misto op tafel.

  1. Spoel de tong- of scholfilets en de zeebaars onder de stromende kraan af en dep de vis droog.
  2. Strooi ruim bloem in een plastic zak, kruid met peper en zout en schud hierin achter elkaar de stukken vis, de garnalen en de frutti di mare om. De vis moet met een flinterdun laagje bloem bedekt zijn. Schud het teveel aan bloem af.
  3. Verwarm een laagje olijfolie van ca. 5 cm in een wok. Snijd de citroen in partjes. Laat telkens een paar stukjes vis in de olie glijden en laat dit goudbruin kleuren. Neem met een schuimspaan uit de pan.
  4. Schik de stukjes vis op een serveerschaal en serveer de partjes citroen bij de fritto misto.
eet smakelijk