Appel-gemberjam

Appel-gemberjam

Smulweb imageSmulweb

Home-made Appel-gemberjam, perfect als ontbijt op een toastje. Het geeft een heerlijke frisse en scherpe smaak aan je ontbijt.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appel-gemberjam op tafel.

  1. Was 5 potten (450 gram) in heet sodawater en spoel ze af. Houd ze warm.
  2. Laat appels, water, citroenschil en rasp en gemberpoeder zachtjes koken tot de appels zacht zijn. Voeg suiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
  3. Zet het vuur hoger en laat de massa flink koken, 15 tot 20 minuten of tot de jam een temperatuur heeft van 1050 C.
  4. Haal de pan van het vuur. Roer de gember erdoor en verwijder het schuim. Laat de massa 5 tot 10 minuten staan.
  5. Vul de eerste pot. Veeg de rand van de pot af met een schone, vochtige doek en sluit hem. Vul vervolgens de volgende potten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel Jam