Aardappel-zalmquiche

Aardappel-zalmquiche

Smulweb imageSmulweb

Een romige aardappel-zalmquiche met de heerlijke smaak van dille en zoete uien. Makkelijk te maken en perfect voor het diner. Serveer als hoofdgerecht met een lichte komkommersalade of serveer als hapje bij de borrel.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Aardappel-zalmquiche op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een lage ronde ovenschaal goed in.
  3. Leg hier het derde deel van de aardappelschijfjes en bestrooi ze met peper.
  4. Leg hierop de helft van de zalm, de helft van de uienringen en de helft van de dille.
  5. Leg om en om weer een laag aardappelen, zalm en aardappelen.
  6. Doe de eieren, de zure room, de melk, peper, zout en nootmuskaat in een hoge kom en klop dit 2 minuten met een garde of een mixer.
  7. Schenk dit mengsel in de schaal.
  8. Strooi het paneermeel eroverheen en besprenkel de bovenkant met de gesmolten boter.
  9. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de oven.
  10. Serveer de taart als hoofdgerecht met een komkommersalade. Je kunt de taart ook als hapje serveren bij de borrel, snijd hem dan in kleine blokjes of puntjes.
eet smakelijk