- 125 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Aardappel-zalmquiche op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een lage ronde ovenschaal goed in.
- Leg hier het derde deel van de aardappelschijfjes en bestrooi ze met peper.
- Leg hierop de helft van de zalm, de helft van de uienringen en de helft van de dille.
- Leg om en om weer een laag aardappelen, zalm en aardappelen.
- Doe de eieren, de zure room, de melk, peper, zout en nootmuskaat in een hoge kom en klop dit 2 minuten met een garde of een mixer.
- Schenk dit mengsel in de schaal.
- Strooi het paneermeel eroverheen en besprenkel de bovenkant met de gesmolten boter.
- Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de oven.
- Serveer de taart als hoofdgerecht met een komkommersalade. Je kunt de taart ook als hapje serveren bij de borrel, snijd hem dan in kleine blokjes of puntjes.