- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Witlof met ham en kaassaus uit de magnetron op tafel.
- Snij de stronkjes witlof in reepjes, was ze en doe het samen met de hamstukjes in de magnetronschaal. Laat het 8 minuten op de hoogste stand koken.
- Haal de schaal uit de magnetron en laat even staan.
- Maak de saus: Doe de margarine in een wijde pyrexkan van 1 liter inhoud (niet kleiner, anders kookt het over). Roer er de bloem doorheen en voeg water en melk toe + het bouillonblok. Roer nog eens flink met de garde tot het helemaal gemengd is. Het blijft misschien wat korrelig, maar dat komt helemaal goed als je het 4 minuten op de hoogste stand verwarmt en weer goed met de garde roert. Voeg daarna de kaas toe en roer nogmaals.
- Nu ga je de witlof even omschudden en nog 4 minuten op de hoogste stand verwarmen.
- Giet de witlof in een vergiet af en vermeng het met de saus.