Witlof met ham en kaassaus uit de magnetron

Witlof met ham en kaassaus uit de magnetron

Smulweb imageSmulweb

Een zalig ovengerecht is witlof met ham en kaassaus uit de magnetron. Rode en groene uitjes erover en smullen maar!

25 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witlof met ham en kaassaus uit de magnetron op tafel.

  1. Snij de stronkjes witlof in reepjes, was ze en doe het samen met de hamstukjes in de magnetronschaal. Laat het 8 minuten op de hoogste stand koken.
  2. Haal de schaal uit de magnetron en laat even staan.
  3. Maak de saus: Doe de margarine in een wijde pyrexkan van 1 liter inhoud (niet kleiner, anders kookt het over). Roer er de bloem doorheen en voeg water en melk toe + het bouillonblok. Roer nog eens flink met de garde tot het helemaal gemengd is. Het blijft misschien wat korrelig, maar dat komt helemaal goed als je het 4 minuten op de hoogste stand verwarmt en weer goed met de garde roert. Voeg daarna de kaas toe en roer nogmaals.
  4. Nu ga je de witlof even omschudden en nog 4 minuten op de hoogste stand verwarmen.
  5. Giet de witlof in een vergiet af en vermeng het met de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Sauzen Witlof