Uien-camemberttaart

Uien-camemberttaart

Smulweb imageSmulweb

Deze uien-camemberttaart is een goed gevulde hartige taart. Spekjes, uien en camembert vormen samen een lekker geheel. Serveer deze taart met een frisse salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Uien-camemberttaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
  2. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak ze even in hete olie. Schep ze uit de pan.
  3. Fruit de uien goudgeel in het spekvet. Voeg de spekreepjes bij de ui en laat het mengsel afkoelen.
  4. Bekleed de ingevette vorm met bladerdeeg en prik de bodem hier en daar in met een vork.
  5. Klop de eieren los met peper, zout en room. Verdeel de uien met spek over de deegbodem en giet het eiroommengsel erover.
  6. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  7. Snijd de camembert in lange repen en leg deze de laatste 5 minuten op de taart. Laat de kaas in de oven licht smelten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden Bakken Kaas Taart