Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Uien-camemberttaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200ºC en laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
- Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak ze even in hete olie. Schep ze uit de pan.
- Fruit de uien goudgeel in het spekvet. Voeg de spekreepjes bij de ui en laat het mengsel afkoelen.
- Bekleed de ingevette vorm met bladerdeeg en prik de bodem hier en daar in met een vork.
- Klop de eieren los met peper, zout en room. Verdeel de uien met spek over de deegbodem en giet het eiroommengsel erover.
- Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de camembert in lange repen en leg deze de laatste 5 minuten op de taart. Laat de kaas in de oven licht smelten.