Aardappelgratin van marianne

Aardappelgratin van marianne

Smulweb imageSmulweb

Waan jezelf deze avond in Frankrijk met deze aardappelgratin van Marianne. Een heerlijke ovenschotel met dunne plakjes aardappel afgemaakt met Parmezaanse kaas. Het recept voor deze klassieker vind je bij Jumbo!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappelgratin van marianne op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Kook de aardappelen 5 minuten.
  3. Doe in de ovenschaal de olie samen met de uitgeperste knoflook en wrijf daar de schaal mee in.
  4. Meng de aardappelen samen met de slagroom, Parmezaanse kaas en zout en peper.
  5. Doe nu het aardappelmengsel in de ovenschaal en doe er nog wat kleine stukjes boter op.
  6. Bak de aardappelgratin in de oven gedurende 35-40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de aardappelgratin even afkoelen. Snijd deze in stukken en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin