Falafel

Falafel

Smulweb imageSmulweb

Overheerlijke zelfgemaakte falafelballetjes. Gouden krokant gebakken snacks van kikkererwten, geserveerd in een pitabroodje. Perfect voor veganistische en vegetarische maaltijden.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 660 g Kikkererwten gedroogd
  • 45 g Sebahat Tahin Sesambrei 290g

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Falafel op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en pureer tot de gewenste dikte. Afhankelijk van of je van fijn of grof houdt.
  2. Laat alles goed afkoelen en maak dan met bebloemde handen balletjes van ca. 2-3 cm doorsnee van het mengsel. Bestrooi ze lichtjes met bloem.
  3. Verhit olie tot 180 C en frituur de balletjes hierin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vegetarisch