Pasta met romige gehaktsaus en champignons

Pasta met romige gehaktsaus en champignons

Smulweb imageSmulweb

Een romige pastamaaltijd met gehaktsaus, champignons, bleekselderij en lente-ui op basis van o.a. room en bouillon. Breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer met gekookte pasta. Een heerlijk gerecht voor een gezellige avond.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pasta met romige gehaktsaus en champignons op tafel.

  1. Pel en snipper de ui, pers de knoflook uit, snijd de bleekselderij in halve maantjes en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Blancheer de bleekselderij in pas gekookt water gedurende 5 minuten. Spoel daarna af in koud water.
  2. Verhit olijfolie in de bakpan en fruit op hoog vuur de ui en de knoflook enkele minuten. Bak nu het gehakt rul maar maak de stukjes niet te fijn. Kruid het gehakt pittig met peper. Voeg de champignons toe en bak deze nog enkele minuten mee tot het meeste vocht is verdampt.
  3. Voeg dan de bleekselderij en de lente-uitjes toe en bak nog een minuut. Blus af met 3 el droge witte wijn, wacht tot dit verdampt is en voeg daarna de room en bouillon toe (temper de hittebron!) en laat dit binden tot een dikke romige saus. Breng desgewenst nog op smaak met peper en zout.
  4. Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar, giet de pasta af en roer er nog twee el olijfolie door tegen het plakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Paddenstoelen Champignons