Zeeduivel met kappertjessaus

Zeeduivel met kappertjessaus

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijk stuk zeeduivel, bedekt met een knapperig broodkruimhulsel, opgediend met een romige kappertjesaus. Echt een heerlijke visdelicatesse!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 500 g Zeeduivel

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zeeduivel met kappertjessaus op tafel.

  1. Maak de vis schoon en dep het droog.
  2. Bak de sjalotjes 5 minuten in de boter. Schenk fond en koksroom erbij, breng aan de kook en roer de mosterd erdoor. Zeef de saus, roer de kappertjes erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Verkruimel het brood, doe het samen met peterselie in een kom en hak het met de staafmixer fijn. Voeg olie, citroenrasp, zout en peper toe en roer dit goed door elkaar.
  5. Bestrijk de vis met mosterd, leg het in de ovenschaal en verdeel het broodkruimmengsel erover.
  6. Bak het gerecht in het midden van de oven 8-10 minuten. Verwarm de saus.
  7. Leg op elk bord 3 stukken vis en schenk de kappertjessaus eromheen.
eet smakelijk