Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Kip met gruyere-kaassaus op tafel.
- Wrijf de kip in met zout, peper en paprikapoeder.
- Verhit boter in een pan en bak de kip in circa 7 minuten rondom bruin.
- Voeg 1 dl bouillon toe, dek af en bak de kip in 30-40 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 220C.
- Haal de stukken kip uit de pan en leg ze met de velzijde naar boven in een ovenschaal.
- Schep het braadvet uit de pan en roer de aanbaksels los met 2 dl bouillon.
- Voeg slagroom toe en breng de saus aan de kook. Roer 100 g kaas erdoor en laat deze in de saus smelten.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk over de kip.
- Strooi 50 g kaas over de kip en gratineer de kip in het midden van de oven gedurende 15 minuten.