Kip met gruyere-kaassaus

Kip met gruyere-kaassaus

Smulweb imageSmulweb

Met kip in een heerlijke kaassaus, is dit gerecht gegarandeerd een smaakmaker tijdens etentjes. Zacht en sappig van binnen, krokant van buiten en overgoten met een heerlijke kaassaus. Dit gerecht is eenvoudig en snel, precies wat we willen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kip met gruyere-kaassaus op tafel.

  1. Wrijf de kip in met zout, peper en paprikapoeder.
  2. Verhit boter in een pan en bak de kip in circa 7 minuten rondom bruin.
  3. Voeg 1 dl bouillon toe, dek af en bak de kip in 30-40 minuten gaar.
  4. Verwarm de oven voor op 220C.
  5. Haal de stukken kip uit de pan en leg ze met de velzijde naar boven in een ovenschaal.
  6. Schep het braadvet uit de pan en roer de aanbaksels los met 2 dl bouillon.
  7. Voeg slagroom toe en breng de saus aan de kook. Roer 100 g kaas erdoor en laat deze in de saus smelten.
  8. Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk over de kip.
  9. Strooi 50 g kaas over de kip en gratineer de kip in het midden van de oven gedurende 15 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte