- 6 Pitabroodjes
- 50 g Frisella
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Falafel op tafel.
- Laat kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine.
- Knip peterselieblaadjes boven de keukenmachine van de steeltjes en voeg ook de in vieren gesneden knoflook toe.
- Voeg bloem, bakpoeder, komijn, chilipoeder, citroensap en zout toe en pureer alles tot een gladde massa.
- Draai kleine balletjes van de bonenpuree. Verhit de frituurpan tot ca. 160 °C.
- Frituur de balletjes in porties ca. 5 minuten en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
- Snijd intussen de tomaten in stukjes en pel en snijd de ui in partjes. Snijd ook de komkommer in blokjes.
- Snijd de broodjes in en rooster ze kort in de broodrooster.
- Vul de broodjes met sla, kikkererwtenballetjes, stukjes tomaat, komkommer en ui.