Falafel

Falafel

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf heerlijke Falafel! Kikkererwten, peterselie, knoflook, bloem, bakpoeder, komijn, chilipoeder, citroensap en zout worden gemengd tot een gladde massa. En als de balletjes gefrituurd zijn in porties van 5 minuten, is de Falafel klaar om op te dienen. Geserveerd op een geroosterd broodje gevuld met sla, tomaat, komkommer en ui.

25 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Pitabroodjes
  • 50 g Frisella

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Falafel op tafel.

  1. Laat kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine.
  2. Knip peterselieblaadjes boven de keukenmachine van de steeltjes en voeg ook de in vieren gesneden knoflook toe.
  3. Voeg bloem, bakpoeder, komijn, chilipoeder, citroensap en zout toe en pureer alles tot een gladde massa.
  4. Draai kleine balletjes van de bonenpuree. Verhit de frituurpan tot ca. 160 °C.
  5. Frituur de balletjes in porties ca. 5 minuten en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  6. Snijd intussen de tomaten in stukjes en pel en snijd de ui in partjes. Snijd ook de komkommer in blokjes.
  7. Snijd de broodjes in en rooster ze kort in de broodrooster.
  8. Vul de broodjes met sla, kikkererwtenballetjes, stukjes tomaat, komkommer en ui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vegetarisch