Gesmoorde kip met tomaten grieks (kotopoulo kokkinisto)

Gesmoorde kip met tomaten grieks (kotopoulo kokkinisto)

Smulweb imageSmulweb

Gesmoorde kip met tomaten en Griekse kruiden is een heerlijk gerecht voor het avondeten. Het vlees suddert lekker zacht in de oven, samen met de tomaten, ui, knoflook en peper. Serveer in combinatie met (stok)brood.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Tomaten gepeld
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gesmoorde kip met tomaten grieks (kotopoulo kokkinisto) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Fruit de uien in 3 minuten in de braadslee (of braadpan) zacht. Doe de kip erbij, voeg de tomaten, het knoflook en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  3. Voeg kokend water toe en laat de "kotopoulo kokkinisto" 45 tot 50 minuten in de oven stoven tot het vlees gaar en de saus ingedikt is.
  4. Voeg 5 minuten voordat het gerecht klaar is rode wijnazijn en eventueel nog wat kokend water toe. (Tegenwoordig doe ik de wijnazijn gelijk bij het gerecht dat vind ik veel lekkerder.)
  5. Garneer het met fijngehakte verse peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Grieks