Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ijs met gekarameliseerde noten op tafel.
- Hak grote noten iets kleiner. Smeer de bakplaat van de oven dun in met zonnebloemolie.
- Doe de noten, de suiker en het water in een pan met dikke bodem. Verwarm de inhoud langzaam op een middelmatige en vooral niet te hete hittebron. Laat de suiker zonder te roeren smelten en eerst een gele kleur krijgen. Na ongeveer 10-12 minuten is de kleur goudbruin geworden.
- Giet de inhoud van de pan over de bakplaat uit. Zorg dat de zeer hete gekarameliseerde suikerlaag overal even dun is. Laat de laag afkoelen en breek hem vervolgens in stukken, of gebruik een hamer om hem in stukken te slaan.
- Schep op elk dessertbord een of twee bolletjes vanille-ijs. Garneer met de gekarameliseerde noten.
- De stukken die niet voor het nagerecht worden gebruikt, kunnen in een koektrommel worden bewaard.
- Bereidingstijd circa 25 minuten.
- Bevat per persoon 462 calorieën, 7 gram eiwit, 26 gram vet en 50 gram koolhydraten.