Frietjes met pittige kip

Frietjes met pittige kip

Smulweb imageSmulweb

Deze frietjes met pittige kip zijn om je vingers bij af te likken: overheerlijke kippenbouten gemarineerd met chili en knoflook, geroosterd in de oven en geserveerd met frietjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Frietjes met pittige kip op tafel.

  1. Mix een glad mengsel van de olie, het citroensap, de knoflookteentjes en de peperstukjes.
  2. Leg de kippenbillen naast elkaar in een schotel, maal er peper over en overgiet ze met de marinade. Laat 2 uur marineren, draai de bouten van tijd tot tijd om.
  3. Verwarm de ovengrill voor. Leg de kippenbillen op de ovenrooster en plaats die (niet te dicht) onder de ovengrill. Schuif een bakplaat of ovenschaal onder de rooster. Rooster de bouten in 35 minuten goudbruin en gaar. Keer de bouten daarbij geregeld om en bestrijk ze tijdens het roosteren een paar keer met de rest van de marinade.
  4. Bak intussen de frietjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte