Hartig eiertaartje

Hartig eiertaartje

Smulweb imageSmulweb

Met dit hartige eiertaartje verras je altijd. Tomaat en kaas, perfect voor een smeuïge en onweerstaanbare traktatie. Ideaal als bijgerecht.

25 min bereiden

ontbijt

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartig eiertaartje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een ovenvormpje met bladerdeeg en prik enkele gaatjes in het deeg met een vork om te voorkomen dat het deeg opbolt.
  2. Snijd de tomaat in dunne plakjes en leg deze op het bladerdeeg. Maal er een beetje peper overheen en strooi de kruiden en de helft van de geraspte kaas over de tomaat.
  3. Maak aan beide kanten van het bladerdeeg een bakje van 2 plakjes ham (dit fungeert als een bakring voor het ei). Verdeel de rest van de kaas over de ham.
  4. Breek voorzichtig een ei boven de ham, zorg dat de dooier heel blijft en dat deze mooi in het midden van het ei ligt.
  5. Plaats het ovenvormpje op het rooster in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 15 minuten, tot het ei gestold is en het bladerdeeg bruin en krokant is.
  6. Haal het ovenvormpje uit de oven en laat het kort staan. Haal vervolgens voorzichtig de ei-taartjes uit het vormpje. Bestrooi met een beetje zout en peper en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Vlees Bladerdeeg