taart (marcepein)

taart (marcepein)

Smulweb imageSmulweb

Maak indruk met de perfecte taart! Rol de marsepein tot een gladde plak en leg deze op de cake. Smeer er eventueel een laagje frisse jam of lemoncurd overheen, voordat je de marsepein erop legt. Snijd de overtollige stukjes eraf en bekleden met rolfondant zorg voor een kleurrijke twist.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 g Rode kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke taart (marcepein) op tafel.

  1. Rol de marsepein uit tot een grote schijf van maximaal een halve centimeter dikte en leg die plak met behulp van een deegrol of een fles voorzichtig op de cake. Doe dit als eerste laag op de cake om deze mooi glad te maken.
  2. Om de marsepein goed te laten plakken, kun je er eerst een laagje jam of lemoncurd overheen smeren. Dit maakt de taart ook lekker fris.
  3. Als de marsepein te droog is om te rollen, kun je deze zachter maken door een klein beetje water of eiwit toe te voegen.
  4. Vouw de marsepein voorzichtig om de cake en druk goed aan. Snijd de overtollige marsepein weg.
  5. Bekleed de taart op dezelfde manier met rolfondant, dat kant-en-klaar te koop is bij een goede bakker. Maak deze soepel en rol deze uit, net als de marsepein.
  6. Wil je de taart nog kleurrijker maken, meng dan kleurstof door de fondant. Maar je kunt de taart achteraf ook beschilderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart