Belgische witlofsoep

Belgische witlofsoep

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle en romige Belgische witlofsoep met aardappel en sjalotten. De soep is op smaak gebracht met peper en zout, en afgemaakt met een scheutje room erdoor heen. Bestrooi de soep met verse peterselie en serveer met boerenbrood.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Belgische witlofsoep op tafel.

  1. Stoof het witlof, aardappelstukjes en sjalotten samen in wat boter en kruidt flink met peper en zout.
  2. Voeg de bouillon toe en laat het geheel zo'n 30 minuten zachtjes sudderen.
  3. Mix de soep en roer er de room onder.
  4. Strooi wat vers gehakte peterselie over de soep en serveer in diepe grote borden.
  5. Lekker met een dikke snee boerenbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep