Koolrabi met ham en goudse kaas uit de oven

Koolrabi met ham en goudse kaas uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Koolrabi met ham en goudse kaas uit de oven, dat wil je proeven! De koolrabi reepjes zijn beetgaar gekookt terwijl je de hamjes smoort in een romige saus en daarna samen in een ovenschaal doet met aardappelschijfjes en geraspte kaas tot een goudbruin geheel.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Koolrabi met ham en goudse kaas uit de oven op tafel.

  1. Schil de koolrabi en snijd deze in reepjes. Kook de koolrabi in ongeveer 10 minuten beetgaar in water met zout. Laat het groentevocht opvangen in een zeef en laat de koolrabi uitlekken.
  2. Snijd de ham in reepjes. Smelt 40 gram boter en voeg de bloem toe. Blijf voortdurend roeren terwijl je de bloem ongeveer 3 minuten gaart. Voeg geleidelijk groentenvocht en melk toe tot er een mooi en niet te dik papje ontstaat. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in. Schep voorzichtig de hamreepjes en peterselie door de koolrabi en doe dit in de ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas en wat vlokjes boter.
  4. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak gedurende 20-30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Kaas Kool