Henrikes gemarineerde oesterzwam

Henrikes gemarineerde oesterzwam

Smulweb imageSmulweb

Geef je vegetarische barbecue wat extra pit met Henrikes gemarineerde oesterzwam. De marinade van witte balsamicoazijn, peterselie en knoflook brengt de oesterzwammen tot leven. Perfect voor op een zomerse dag!

10 min bereiden

voorgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 19 stappen deze heerlijke Henrikes gemarineerde oesterzwam op tafel.

  1. Snijd de oesterzwammen in brede repen en doe ze in de pan
  2. Schenk hier 300 ml water en 100 ml witte balsamicoazijn bij en zet de pan op het vuur
  3. Zodra het mengsel aan de kook is, kook het nog 2-3 minuten door
  4. Haal de pan van het vuur en giet het vocht af
  5. Roer de peterselie erdoor
  6. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door
  7. Doe het deksel op de pan en laat dit minimaal 3 uur afgedekt marineren
  8. Breng op smaak met peper
  9. Roer eventueel wat olijfolie erdoor
  10. Serveer op een bord en eet ze met een cocktailprikker. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch Sauzen Tapas