Chinees gebakken rijst

Chinees gebakken rijst

Smulweb imageSmulweb

Met deze truc kook je rijst perfect. Laat de afgekoelde rijst in de wok knapperig bakken met de aangevulde smaken van ei, ham, garnalen en doperwten. Op smaak brengen met peper, zout, sesamolie en voor wat pit, gebruik een fijn gesneden rode peper.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Chinees gebakken rijst op tafel.

  1. Onthoudt dit trucje: zorg dat er 2,5 cm water op de rijst staat en kook de rijst zonder deksel op de pan op hoog vuur tot het meeste water is verdampt.
  2. Zet daarna het vuur laag, leg de deksel op de pan en kook de rijst langzaam gaar in de resterende stoom.
  3. Laat nu de rijst alvorens verder te bereiden eerst volledig afkoelen tot dat deze koud is.
  4. Het snelst gaat dit op een schone theedoek uitgespreid op het aanrecht. Hierna zal de rijst geen vocht meer opnemen.
  5. Verhit olie in de wok tot dat het walmt. Roerbak hierin het eimengsel gaar en rul en haal uit de wok.
  6. Verhit opnieuw olie in de wok en roerbak nu de knoflook.
  7. Doe hierbij de rijst en roerbak een paar minuten.
  8. Voeg de gekookte ham, ei, garnalen en doperwten toe. Roerbak alles goed door elkaar.
  9. Breng op smaak met peper, zout en sesamolie. Om de rijst pittiger te maken kan er ook een fijn gesneden rode peper door.
  10. Garneer de rijst met ringetjes lenteui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst