- 30 g Candyman manna plofrijst
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Laab - pittig varkensgehakt op tafel.
- Pers 1/3 deel van het limoensap door het gehakt en meng dit goed door elkaar. Laat dit in de koelkast tot de bereidingstijd intrekken.
- Verhit een wok op hoog vuur. Voeg 2 eetlepels water toe en voeg dan onmiddellijk het gemarineerde gehakt toe. Roer goed door. Blijf roeren tot het gehakt gaar is.
- Doe het gehakt in een schaal zodat de overige ingrediënten er ook in passen. Voeg vissaus, bosui, uitje, koriander, de rest van het limoensap, de fijngestampte gedroogde pepertjes en 3/4 van de gepofte rijst toe.
- Gepofte rijst: Verhit een wok en laat de rijst "poppen". Gebruik de rest van de rijst als garnering.
- Naar smaak nog wat meer vissaus en/of limoensap toevoegen. Let op: Thai gebruikt vissaus in plaats van zout!