Laab - pittig varkensgehakt

Laab - pittig varkensgehakt

Smulweb imageSmulweb

Pittig varkensgehakt met limoensap, vissaus, bosui, uitje, koriander, fijngestampte gedroogde pepertjes en gepofte rijst. Roerbak het gehakt in de wok en meng de ingrediënten in een schaal. Gebruik gepofte rijst als garnering. Naar smaak voeg je meer vissaus en/of limoensap toe.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Candyman manna plofrijst

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Laab - pittig varkensgehakt op tafel.

  1. Pers 1/3 deel van het limoensap door het gehakt en meng dit goed door elkaar. Laat dit in de koelkast tot de bereidingstijd intrekken.
  2. Verhit een wok op hoog vuur. Voeg 2 eetlepels water toe en voeg dan onmiddellijk het gemarineerde gehakt toe. Roer goed door. Blijf roeren tot het gehakt gaar is.
  3. Doe het gehakt in een schaal zodat de overige ingrediënten er ook in passen. Voeg vissaus, bosui, uitje, koriander, de rest van het limoensap, de fijngestampte gedroogde pepertjes en 3/4 van de gepofte rijst toe.
  4. Gepofte rijst: Verhit een wok en laat de rijst "poppen". Gebruik de rest van de rijst als garnering.
  5. Naar smaak nog wat meer vissaus en/of limoensap toevoegen. Let op: Thai gebruikt vissaus in plaats van zout!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Rijst