Tapas tortilla de patatas (aardappeltortilla)

Tapas tortilla de patatas (aardappeltortilla)

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de Spaanse keuken thuis met deze overheerlijke tapas aardappeltortilla. Geserveerd warm of koud en bereid met aardappelen, uien en eieren. Perfect als voorgerecht of bijgerecht bij een tapas avond.

25 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tapas tortilla de patatas (aardappeltortilla) op tafel.

  1. Snijd de aardappelen in stukjes en de uien in ringen. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze in ca. 5 minuten in een koekenpan in 4 eetlepels olijfolie.
  2. Bak ze daarna, onder af en toe omscheppen, afgedekt nog ca. 15 minuten op zacht vuur. Giet de olie en het vocht af.
  3. Klop de eieren los en schenk ze over het aardappelmengsel. Bak het geheel ca. 10 minuten op zacht vuur tot het ei is gestold.
  4. Keer de tortilla met behulp van een bord en bak de andere kant nog 1 minuut.
  5. Serveer warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei