Mezze kibbeh

Mezze kibbeh

Smulweb imageSmulweb

Mezze kibbeh, een Arabisch hapje gevuld met vlees en pijnboompitten. De buitenkant van burgul en lamsgehakt kan gefrituurd of gebakken worden. Serveer als voorgerecht of hapje. Geniet van deze heerlijke Arabische snack!

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mezze kibbeh op tafel.

  1. Doe de burgul in een kom en giet er koud water over totdat het net onder staat. Laat 15 minuten wellen. Druk in een vergiet het vocht uit de burgul. Doe het lamsgehakt in de keukenmachine en maal tot een zeer fijn geheel. Doe de rest van de ingrediënten erbij (water beetje voor beetje) en mix totdat alles goed gemengd is. Zet de kibbeh weg.
  2. Verhit de olie in een pan. Voeg de uien toe en fruit deze totdat ze glazig zijn. Voeg pijnboompitten toe en laat deze lichtbruin worden. Voeg lams- of rundergehakt, piment, zout en peper toe en roerbak het geheel totdat het vlees gebruind is.
  3. Maak met vochtige handen balletjes van de kibbeh. Maak het balletje hol met een vinger. Druk nu met je duim een theelepel (of meer) van de vulling in het balletje. Maak van het balletje een ovaal. Frituur in een pan de kibbeh in hete olie (niet allemaal tegelijk) totdat ze door en door gaar zijn en rondom gebruind. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de kibbeh in twee gelijke porties. Maak 1 portie plat in een, met olie ingevette, middelgrote ovenschaal. Spreid de vulling erover uit. Maak met natte handen de andere portie kibbeh plat en leg deze over de vulling. Maak met een scherp mes ruitvormige stukjes. Sprenkel een kwart kopje olijfolie en een eetlepel boter in kleine klontjes over de kibbeh. Zet in het midden van een voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40 tot 50 minuten met middelmatige warmte de kibbeh bruin. Laat overtollige olie eruit lopen voor het serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen