Risotto met champignons

Risotto met champignons

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke risotto waan je jezelf in Italië. Fruit de champignons, sjalotjes en knoflook en voeg de rijst toe. Roerbak tot de korrels glanzen. Voeg dan steeds een soeplepel bouillon toe en blijf roeren. Schep de crème fraîche, peper, zout en de zelfgemaakte pesto erdoor. Serveer met verse Parmezaanse kaas en een frisse groene salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Risotto met champignons op tafel.

  1. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn. Verhit de olijfolie en fruit hierin de champignons, sjalotjes en de knoflook ± 2 -3 minuten.
  2. Voeg de rijst toe en roerbak tot de korrels glanzen. Verwarm de bouillon.
  3. Giet een flinke scheut bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg steeds een soeplepel bouillon toe en laat het al roerend opnemen. Ga zo ca. 20 minuten door tot de rijst gaar is. Voeg ondertussen eventueel extra bouillon toe als dat nodig is.
  4. Als je zelf de pesto maakt kan je terwijl de risotto opstaat de pesto maken. Schep de crème fraîche, peper, zout en pesto erdoor. Bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.
  5. Lekker met een groene salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Risotto champignons