Gebakken kabeljauw met fruit

Gebakken kabeljauw met fruit

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gebakken kabeljauw Amerikaanse stijl. Geserveerd met fruit ontstaat er een unieke smaakcombinatie. Gebakken in margarine en gesmoord met een mix van lente-ui, kerrie, zout, peper en stukjes appel, banaan en perzik. Dit is een gerecht om indruk mee te maken!

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gebakken kabeljauw met fruit op tafel.

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis, en snijd hem in kleine stukjes. Haal de schil van de banaan af, en snijd hem in stukjes. Laat 2 perzik-helften uitlekken en snijd ze in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Als je verse kabeljauwfilet neemt, snijd ze dan in 8 gelijke stukken, en als je diepvries kabeljauwfilet neemt, dan zijn ze al in stukken.
  2. Wentel de kabeljauwfilet door de bloem. Verhit 3 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de vis in ca.8 minuten bruin en gaar.
  3. Verwarm in de andere koekenpan 1 eetlepel vloeibare margarine, en schep de lente-ui en het fruit erdoor. Voeg de kerrie, zout en peper naar smaak toe, en smoor het fruit in ca.5 minuten zachtjes beetgaar.
  4. Leg de stukken vis op vier borden, en schep het fruit erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit