Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Flan de caramelo (karamelpuddinkjes)

Flan de caramelo (karamelpuddinkjes)

magazine badge magazine

Met deze flan de caramelo waan je je in Spanje. Romige pudding met karamel, een echte Spaanse lekkernij. Na het maken 2 uur in de koelkast koud worden. Heerlijk als nagerecht, genieten!

180 min bereiden dessert 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 250 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 750 ml Volle melk
  • 2 Eidooiers
  • 4 eieren
  • 6 ovenvaste schaaltjes (inhoud 150 ml)
  • 1 braadslede

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Flan de caramelo (karamelpuddinkjes) op tafel.

  1. Breng 125 g suiker met 4 el water aan de kook. Roer nu niet meer en laat de siroop op middelhoog vuur tot karamel koken. Beweeg de pan af en toe heen en weer om aanbranden te voorkomen. Schenk de karamel in de schaaltjes.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng het merg met het stokje en de melk tegen de kook. Zet het vuur uit en laat afgedekt 10 min. trekken.
  3. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Klop met een garde de eidooiers, eieren en resterende suiker los. Schenk er de melk al roerend bij.
  4. Zet de schaaltjes in de braadslede en verdeel er het ei-melkmengsel over. Schenk kokend water in de braadslede tot halverwege de schaaltjes.
  5. Bak de flans in de oven in 30 min. gaar. Laat afkoelen en dan 2 uur in de koelkast koud worden.
  6. Snijd ze los van de schaaltjes en stort ze op bordjes.