Zoete spareribs

Zoete spareribs

Smulweb imageSmulweb

Ontdek dit recept voor zoete spareribs, een ware traktatie voor liefhebbers van barbecuegerechten. Deze ribs, gelakt met een zelfgemaakte zoete saus, zullen je verbazen om hun malsheid en smaak.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Zoete spareribs op tafel.

  1. Zet een pan met 1,5 tot 2 liter water op laag vuur en voeg hier 4-8 bouillonblokjes, de appelmoes en tomatenpuree aan toe. Voeg ook de spareribs toe. Laat de spareribs 1 tot 2 uur zachtjes koken. Haal ze uit de pan zodra het vlees zacht is geworden. Hoe langer je ze kookt, des te malser ze worden.
  2. Haal de spareribs uit de pan en laat ze goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Zet een pannetje op het vuur. Voeg 3 eetlepels honing, 3 eetlepels ketchup, de worcestersaus, Italiaanse kruiden en een beetje ketjap toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het geheel vervolgens een paar minuten afkoelen.
  3. Smeer de spareribs in met het honing-ketchup mengsel en laat ze even 15 minuten marineren. Bak de zoete spareribs 15 tot 20 minuten in een hete oven van 200 graden of op de BBQ.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees