Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Zoete spareribs op tafel.
- Zet een pan met 1,5 tot 2 liter water op laag vuur en voeg hier 4-8 bouillonblokjes, de appelmoes en tomatenpuree aan toe. Voeg ook de spareribs toe. Laat de spareribs 1 tot 2 uur zachtjes koken. Haal ze uit de pan zodra het vlees zacht is geworden. Hoe langer je ze kookt, des te malser ze worden.
- Haal de spareribs uit de pan en laat ze goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Zet een pannetje op het vuur. Voeg 3 eetlepels honing, 3 eetlepels ketchup, de worcestersaus, Italiaanse kruiden en een beetje ketjap toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het geheel vervolgens een paar minuten afkoelen.
- Smeer de spareribs in met het honing-ketchup mengsel en laat ze even 15 minuten marineren. Bak de zoete spareribs 15 tot 20 minuten in een hete oven van 200 graden of op de BBQ.