Salade van groene asperges en rauwe ham

Salade van groene asperges en rauwe ham

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke frisse salade van groene asperges en rauwe ham. Waarbij de ham knapperig gebakken kan worden en de tomaten gefrituurd. De salade wordt vervolgens afgemaakt met mozzarellakaas, walnoten en een dressing van azijn, mosterd en olie.

15 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Groene asperges
  • 50 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Salade van groene asperges en rauwe ham op tafel.

  1. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 5 cm. Houd de kopjes apart en kook de rest in ruim water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Voeg na 2 minuten koken de kopjes toe. Giet de asperges in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water af.
  2. Ontvel de tomaatjes en snijd ze in 4 partjes. Frituur de tomatenschilletjes.
  3. Bak de plakjes ham in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Verdeel de mozzarellakaas in stukjes. Hak de walnoten grof.
  5. Klop een dressing van de azijn, de mosterd, de olie en peper en zout naar smaak.
  6. Verdeel de rucola over de borden en schep de asperges en de tomaatjes erop. Verdeel de ham en de stukjes mozzarella erover en bestrooi met de walnoten.
  7. Lepel de dressing erover en verdeel de gefrituurde tomatenschilletjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente Aspergesalade Asperges Groene asperges