Tagliatelle met peperolie en rivierkreeftjes

Tagliatelle met peperolie en rivierkreeftjes

Smulweb imageSmulweb

Tagliatelle met peperolie en rivierkreeftjes. Een beetgaar pasta gerecht met een kruidige peperolie. Geserveerd met rivierkreeftjes, rucola en geraspte Parmezaanse kaas. Ideaal voor wanneer u tijd heeft voor een goede maaltijd of om gasten mee te verrassen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 50 g Rucolacress

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tagliatelle met peperolie en rivierkreeftjes op tafel.

  1. Kook de tagliatelle in vijf minuten beetgaar (al dente), spoel af met koud water en laat staan tot nader gebruik.
  2. Snijd voor de peperolie de Spaanse pepers en de knoflook klein. Doe de olijfolie in een pannetje, samen met de Spaanse peper, knoflook en paprikapoeder. Verwarm dit een kwartier op een laag vuur.
  3. Leg wat hoopjes geraspte Parmezaanse kaas op een ovenplaat met bakpapier. Plaats deze 4-5 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
  4. Snijd de ui en tomaten klein. Schep twee eetlepels van de peperolie in een pan en fruit hier de ui en tomaten in aan. Voeg de rivierkreeftjes en de pasta toe. Breng het op smaak met wat peper en zout en schenk de sugo erbij. Roer het geheel goed door en verwarm het enkele minuten op een laag vuur. Schep er als laatste de helft van de rucola doorheen.
  5. Leg de rest van de rucola in een diep bord, plaats hier de pasta op en garneer het met de krokante kaaskoekjes en wat verse basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta