Kiwimousse

Kiwimousse

Smulweb imageSmulweb

Verfrissend dessert van kiwi met een zachte textuur. De kiwi wordt eerst gekookt, daarna gemixt. Vervolgens wordt er gelatine toegevoegd voor het verstevigen van de mousse. Geserveerd met slagroom.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water
  • 4 el chartreuse

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Kiwimousse op tafel.

  1. Spoel de vorm om met water, zet hem omgekeerd weg.
  2. Zet de gelatine te weken in ruim koud water.
  3. Breng het water met suiker en citroensap aan de kook.
  4. Doe de in stukjes gesneden kiwi erin en laat enkele minuten koken.
  5. Los er van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine in op.
  6. Pureer de vloeistof met een staafmixer of wrijf de massa door een zeef en laat afkoelen.
  7. Klop de slagroom stijf.
  8. Spatel zodra de vruchtenpuree begint te geleren de likeur en de stijfgeklopte room erdoor.
  9. Spatel voorzichtig om.
  10. Schep de massa in een vorm.
  11. Laat opstijven in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Zuivel Citroen Kiwi Citroensap