- 500 g Gegrilde Lamsbout
- 1 tl Chilivlokken
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Turks stoofpotje op tafel.
- Snijd het vlees in dobbelstenen. Snijd de verschillende groenten in stukken, verwijder het zaad uit de tomaten en de pepers en snijd hier ook stukjes van. Hak de knoflook fijn en snipper de kruiden. De fijngehakte peterselie houd je achter tot je gaat serveren.
- Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Doe in etappes de verschillende groenten erbij en laat deze steeds even meebakken. Als alles in de pan zit bak je de tomatenpuree mee.
- Voeg nu 3 tomatenpureeblikjes water toe, de maggidobbeltjes en de kruiden. Roer voorzichtig door, sluit de pan en laat het geheel ongeveer 3 kwartier zachtjes stoven. Roer tussentijds een keer door.
- Houd de fijngehakte peterselie achter tot je gaat serveren. Serveer de stoofschotel in diepe borden of kommen en strooi er wat peterselie overheen.