Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

Smulweb imageSmulweb

Een Grieks recept om van te smullen: vis in de pan (psari plaki)! Laat de vis marineren in citroensap en kruiden, bak de groenten aan, voeg de tomaten toe en laat even sudderen. Plaats vervolgens voorzichtig de visplakken bovenop de groenten in de pan en laat nog even sudderen onder de deksel. Smakelijk eten!

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(23)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki) op tafel.

  1. Was de visplakken en leg ze op een schotel. Giet het citroensap eroverheen en strooi er zout, peper en kruiden naar keuze overheen. Laat de vis een uur afgedekt in de koelkast staan.
  2. Ontvel indien gewenst de tomaten door een kruis bovenin te snijden, kokend water eroverheen te gieten, 1 minuut te laten staan, af te koelen onder koud stromend water en het vel eraf te pellen.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit de uien. Voeg daarna de tomaten, peterselie, zout en peper toe. Voeg eventueel ook knoflook toe en sudder nog 15-20 minuten.
  4. Plaats voorzichtig de visplakken bovenop de groenten in de pan. Doe de deksel op de pan en laat nog 10-15 minuten zachtjes sudderen met de deksel erop.
eet smakelijk