Zelf kruidenazijn maken

Zelf kruidenazijn maken

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf heerlijke kruidenazijn met dit recept. Verse kruiden, knoflook en pepertjes in een glazen pot met azijn en even laten rusten. De perfecte smaakmaker voor dressings en sauzen.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zelf kruidenazijn maken op tafel.

  1. Dep de gewassen kruiden zorgvuldig droog en laat ze op keukenpapier nadrogen tot ze niet meer vochtig zijn.
  2. Hak de kruiden grof. Snijd de gepelde knoflook in plakjes. Doe de kruiden met de knoflook en de gekneusde pepertjes in een glazen pot met een deksel.
  3. Giet de azijn erop en laat de afgesloten pot op een donkere plaats minimaal een week rusten.
  4. Gebruik de azijn als smaakmaker voor dressings en sauzen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen