Ragout

Ragout

Smulweb imageSmulweb

Deze romige kipragout met champignons is superlekker en kan als voorgerecht of hoofdgerecht worden geserveerd. Voeg pikante kruiden toe om het extra pittig te maken en serveer met brood of rijst.

25 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Ragout op tafel.

  1. Snijd champignons in vieren of in kleine plakjes. Snij kipfilet in reepjes.
  2. Kook de kipfilet in een beetje water en bouillonblok.
  3. Laat boter smelten. Roer er met een houten lepel bloem door totdat er een bonk deeg ontstaat.
  4. Bak de bonk op middelvuur en roer af en toe.
  5. Voeg een beetje bouillon toe en roer goed. Voeg de champignons toe.
  6. Laat de ragout sudderen en roer af en toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel laurier.
  7. Laat de ragout nog ca. 10 minuten sudderen en roer af en toe.
  8. Voeg een pakje room toe en gebruik melk als de bouillon op is. Houd de kip apart.
  9. Snijd de kipfilet op de dag dat je de ragout gebruikt in kleine stukjes en voeg toe.
  10. Strooi als laatste wat peterselie door de ragout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje