Pasta met aubergine en artisjokken

Pasta met aubergine en artisjokken

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker op tafel vanavond: Pasta met aubergine en artisjokken. Dit kleurrijke gerecht is makkelijk te maken. De aubergine wordt heerlijk bruin gebakken en samen met de artisjokken en andere groenten zorgt dit voor veel smaak. Elke hap van deze pasta is zo lekker.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta met aubergine en artisjokken op tafel.

  1. Snijd de ui dun. Plet de knoflook. Hak de tomaten grof. Halveer de champignons. Snijd de paprika dun. Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren. Ontdooi de doperwten en laat ze uitlekken. Snijd de ongeschilde aubergine in plakken van 1 cm breed. Leg ze in een zeef. Strooi er zout over en laat ze 30 minuten rusten.
  2. Kook intussen in een grote pan met kokend water zonder deksel de pasta beetgaar en laat ze uitlekken.
  3. Spoel de aubergine goed onder de koude kraan af en dep de plakken droog. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de aubergine in porties aan beide kanten bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verwijder de overtollige olie uit de pan en veeg hem schoon met keukenpapier.
  4. Verhit de extra olie in dezelfde pan. Bak de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht is. Voeg de tomaten, champignons, paprika en tomatenpuree toe. Bak alles al roerend tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de artisjokken, doperwten en kruiden toe.
  5. Verwarm alles onder af en toe roeren tot het mengsel heet is. Voeg de pasta en aubergine toe. Meng alles voorzichtig, bestrooi het gerecht met de kaas en serveer het direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Aubergine