Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Sushi volcano surf'n turf

Sushi volcano surf'n turf

magazine badge magazine

Sushi maar dan anders. Probeer nu deze sushi volcano surf 'n turf waarbij je rijst overgoten wordt met warme vulling van o.a. zalm en kipreepjes. Heerlijk voor avondje sushi eten met vrienden of familie en serveer met een spicy sausje.

30 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 280 g Sushirijst
  • 3 el sushisu (dressing)
  • 4 norivellen
  • 150 g gerookte zalm
  • 2 el Sojasaus
  • 4 el peterselie
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 100 g gerookte kipfiletreepjes
  • 2 el spicy saus
  • 1 sushimatje
  • 1 vershoudfolie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sushi volcano surf'n turf op tafel.

  1. Was en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de rijst aan met de dressing en verdeel in 4 porties.
  2. Leg een vel vershoudfolie op het sushimatje. Leg hierop 1 norivel. Verdeel er 1 portie rijst over en keer zodat de nori boven ligt.
  3. Meng de zalmsnippers met de sojasaus en verdeel ¼ van dit mengsel over het norivel. Rol met behulp van het sushimatje op.
  4. Meng de peterselie met het sesamzaad en strooi op een bord. Rol er de sushirol door. Maak zo nog 3 rollen.
  5. Snijd elke rol in plakken, leg ze op een schaal en verdeel er de kipreepjes over. Serveer met de spicy sauce.