Rundvlees in een marinade van bier en honing

Rundvlees in een marinade van bier en honing

Smulweb imageSmulweb

Rundvlees in een marinade van bier en honing, met een verrukkelijke saus. Kruidige tijm, zoete honing en fris bier geven de marinade zijn unieke smaak. Een klassieker van de BBQ met sinaasappel als finishing touch.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g HP the original saus
  • 1 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rundvlees in een marinade van bier en honing op tafel.

  1. Bereid een marinade van blond bier, 3 eetlepels honing, de fijngehakte sjalot en tijm. Giet de marinade in een schotel en laat het groot stuk rundvlees gedurende minstens 10 minuten marineren.
  2. Verwijder het vlees uit de marinade en laat aan elke kant 7 minuten roosteren op de barbecue.
  3. Bereid de saus. Giet de marinade in een kookpot. Voeg de resterende honing en de Engelse saus toe. Laat koken.
  4. Halveer de temperatuur als het kookpunt bereikt is. Laat verder inkoken tot de vloeistof licht stroopachtig is. Kruid met peper en zout.
  5. Kruid de rundfilets na het bakken met peper en zout. Rol ze in aluminiumfolie en laat ze gedurende 10 minuten rusten.
  6. Schik de stukken rundvlees op individuele borden en dien de saus op.
  7. Garneer met schijfjes sinaasappel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees