Gevulde kip

Gevulde kip

Smulweb imageSmulweb

Deze kip is gevuld met een heerlijk champignon- en appelmengsel en smaakt fantastisch. Na 1 uur en 25 minuten in de oven, wordt de kip sappig van binnen en prachtig bruin van buiten. Serveer de kip met kruidenboter voor een compleet gerecht.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Gevulde kip op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit olie in een pan, fruit ui boven matig vuur.
  3. Voeg champignons toe en bak boven hoog vuur 7 minuten tot ze bruin zijn.
  4. Voeg zongedroogde tomaten, rijst, tomatenpuree en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur lager en laat het mengsel in een gesloten pan 8 minuten sudderen, af en toe roeren.
  6. Haal van het vuur en roer er appel door.
  7. Dep de kip droog en schep de vulling in de holte van de kip. Sluit de holte met een sateprikker.
  8. Bind de vleugels en drumsticks secuur vast met draad.
  9. Wrijf de kip in met peper. Plaats in een braadslede op een rooster
  10. bestrijk met boter.
  11. Rooster de kip 1 uur en 25 minuten tot hij mooi bruin is.
  12. Haal uit de oven en laat 10 minuten losjes afgedekt met folie op een warme plek staan.
  13. Verwijder de sateprikker en draad.
  14. Serveer warm met kruidenboter. KRUIDENBOTER:
  15. Klop alle ingrediënten met een houten lepel licht en romig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte