Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Gevulde kip op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit olie in een pan, fruit ui boven matig vuur.
- Voeg champignons toe en bak boven hoog vuur 7 minuten tot ze bruin zijn.
- Voeg zongedroogde tomaten, rijst, tomatenpuree en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het mengsel in een gesloten pan 8 minuten sudderen, af en toe roeren.
- Haal van het vuur en roer er appel door.
- Dep de kip droog en schep de vulling in de holte van de kip. Sluit de holte met een sateprikker.
- Bind de vleugels en drumsticks secuur vast met draad.
- Wrijf de kip in met peper. Plaats in een braadslede op een rooster
- bestrijk met boter.
- Rooster de kip 1 uur en 25 minuten tot hij mooi bruin is.
- Haal uit de oven en laat 10 minuten losjes afgedekt met folie op een warme plek staan.
- Verwijder de sateprikker en draad.
- Serveer warm met kruidenboter. KRUIDENBOTER:
- Klop alle ingrediënten met een houten lepel licht en romig.