Zeekraal recepten

Zelf Zeekraal gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Zeekraal recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Asperges op Japanse wijze

Asperges op Japanse wijze

magazine badge magazine

Ontdek een verfijnde twist met ons recept voor asperges op Japanse wijze. Deze harmonie van smaken combineert de delicate smaak van asperges met subtiele Japanse kruiden en specerijen. Een verrassend en smaakvol recept dat je zeker zal verrassen.

45 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1.5 kg witte asperges
  • 1 tl boter
  • 6 el panko
  • 3 el geraspte kokos
  • 2 tl wasabipasta
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 80 g zeekraal (bakje à 80 g)
  • 200 g romige kokosmelk
  • 1 keukenmachine (of staafmixer met hakmolentje)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperges op Japanse wijze op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 160 ˚C. Boen de limoen schoon onder stromend water en rasp het groen van de schil. Pers de vrucht uit.
  2. Schil de asperges en verwijder de taaiere uiteinden. Kook de asperges 4 min. in weinig water met de boter. Laat 15 min. staan in het kookvocht om na te garen.
  3. Meng de panko, kokosrasp en wasabipasta in een keukenmachine of hakmolentje goed door elkaar. Strooi het mengsel uit op een bakplaat en bak de crumble in 5 min. krokant in de oven.
  4. Snijd de knoflook en gember fijn en bak 2 min. in de olie op middelhoog vuur. Voeg kerriepoeder toe en bak 30 sec. mee. Voeg 100 ml aspergekookvocht en de kokosmelk toe en laat 5 min. zachtjes koken. Breng de saus op smaak met het limoensap.
  5. Verdeel de asperges over vier borden en garneer met de zeekraal. Schep er de saus bij en bestrooi met de crumble en limoenrasp.