Uiensoep met port

Uiensoep met port

Smulweb imageSmulweb

Deze uiensoep met port, tomaten en tijm is ontzettend smaakvol! Geniet van deze heerlijke soep en serveer met een vers sneetje stokbrood.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Uiensoep met port op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  2. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken.
  3. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
  4. Verhit de olijfolie in de soeppan. Fruit hierin de uien en knoflook glazig. Schep de tomaten erbij en roerbak 3 minuten.
  5. Schenk de bouillon en port erbij en roer de tijm erdoor.
  6. Kook de soep zachtjes 15 minuten.
  7. Serveer de soep in grote kommen. Leg een sneetje stokbrood op de bodem en schenk de soep erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep