Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Zwitserse notentaart op tafel.
- Zeef de bloem boven een kom. Roer 150 g basterdsuiker, zout, vanillesuiker en citroensap erdoor. Voeg 1 ei toe. Voeg koude boter toe en snijd in kleine stukjes. Kneed snel tot een samenhangend deeg.
- Vet een springvorm (24 cm) in.
- Bestuif het aanrecht met bloem.
- Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee, inclusief de opstaande randen.
- Rol de rest van het deeg uit tot de grootte van de springvorm. Leg deze lap op een bord.
- Zet de springvorm en het bord met deeglap in de koelkast.
- Hak intussen de noten (zonder rozijnen) grof.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat in een braadpan 150 g basterdsuiker al roerende op zacht vuur smelten en lichtbruin kleuren. Roer honing erdoor, roer vervolgens room en noten (met rozijnen) erdoor tot een dikke pasta ontstaat.
- Verdeel de pasta over de deegbodem. Dek af met de deeglap. Zet de deeglap goed vast op de onderste deeglap.
- Prik gaatjes in de deegdeksel met een vork.
- Klop het ei los en bestrijk hiermee het deeg.
- Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen.