Hazelnootmousse

Hazelnootmousse

Smulweb imageSmulweb

Romige, luchtige hazelnootmousse met stijfgeklopte room en nootjes. Perfect voor de zoetekauwen onder ons. Serveer als dessert na een heerlijke maaltijd.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hazelnootmousse op tafel.

  1. Splits de eieren. Hak de noten fijn.
  2. Vouw vier stukken aluminiumfolie rond vier souffleschaaltjes, zodanig dat ze 2 cm uitsteken boven de rand. Maak het folie vast met keukengaren.
  3. Klop de chocoladepasta, eierdooiers, suiker en water met een mixer tot een luchtige romige massa. Schep het mengsel in een grote kom.
  4. Klop de room met de mixer tot zachte pieken ontstaan. Schep de room door het chocolademengsel.
  5. Lepel het mengsel in de kommetjes en zet ze in de diepvries tot de mousse is opgesteven.
  6. Verwijder het folie en bedek de zijkanten van de mousse met de gehakte noten. Garneer met stijfgeklopte room.
eet smakelijk