- 1 Rode peper
- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Moksi alesi met zoutvlees en garnalen op tafel.
- Snijd zoutvlees in kleine blokjes en spoel ze goed af in een vergiet gedurende 1 min. Breng het vlees in een pan met een laag water zachtjes aan de kook en laat het gedurende 20 min. gaarkoken. Laat het vlees uitlekken en dep het droog.
- Fruit in een pan met antiaanbaklaag de ui gedurende 1 min. in olie. Voeg zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma toe en bak het geheel 1 min. zachtjes mee.
- Roer de tomatenpuree en rijst erdoor, schenk de bouillon erop en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10 min. met het deksel op de pan sudderen.
- Laat het afkoelen en zet afgedekt in de koelkast.
- Verwarm het rijstmengsel opnieuw op een vlamverdeler. Spoel de kidneybonen af in een vergiet. Schep garnalen, paksoi en kidneybonen door het rijstmengsel en verwarm het geheel tot de garnalen gaar zijn.