Geitenkaassalade

Geitenkaassalade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Geitenkaassalade met verse munt, serranoham, gegrilde harde geitenkaas en geroosterde pijnboompitten. De salade wordt op smaak gebracht met dressing van balsamicoazijn, olijfolie en honing.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Geitenkaassalade op tafel.

  1. Was een 1/2 krop rode sla en een 1/2 krop friséesla, scheur ze grof en laat ze uitlekken.
  2. Was 10 verse muntblaadjes en snijd ze in reepjes.
  3. Snijd 100g harde geitenkaas in stukken en grill ze in een grillpan.
  4. Klop een dressing van 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels olijfolie extra vergine met 1 theelepel honing en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de sla, 4 plakken serranoham, de munt en de geitenkaas over 2 borden.
  6. Besprenkel de salade met de dressing.
  7. Rooster 2 eetlepels pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi de salades ermee.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Geitenkaas salade